Autism Expertise Center & Academy Sebiha Unal (AECSU-AASU)

center & academy for autism and positive psychology

Dr. Sebiha Unal heeft de studie Klinische Psychologie gevolgd. Na deze studie heeft ze als wetenschapper onderzoek uitgevoerd op het gebied van autisme. Zelf heeft ze een kind met autisme waarover ze het boek ”Mama, ben ik een buitenaards wezen?” heeft geschreven, met de doelstelling d.m.v haar eigen verhaal het taboe rondom autisme te verbreken. In Turkije en Europa heeft en houdt zij zich  bezig met diverse werkzaamheden rondom autisme zoals de oprichting van een onderwijsinsteling, uitvoeren van onderzoeken en het geven van gastlessen/voorlichting/lezingen op het gebied van autisme.

Op het moment is zij vanuit haar autismecentra werkzaam als docent, psycholoog en autismespecialist. Daarnaast heeft zij diverse projecten in Nederland, België en Turkije. Ze geeft lezingen/voorlichtingen/opleidingen over autisme vanuit de positieve benadering. Met haar eigen positieve ervaringen en onderzoeken kwam ze tot de conclusie dat een positieve benadering goed werkte bij mensen met autisme en daardoor heeft zij zich nu verdiept in de positieve psychologie en heeft daarmee haar eigen methodiek ontwikkeld (Positive Mind Method) waarvoor zij nu ook professionals opleid tot Positive Mind Autism Coach (PMAC).

Onderzoek heeft reeds ook de wetenschappelijke effectiviteit van de Positive Mind Method aangetoond. De methodiek waarbij juist de talenten meer de aandacht zouden moeten krijgen in plaats van de minder sterke kanten.